Jäsentiedote 1.7.2018

Kansainvälinen Nose Work -päivä 20.8.2018

Edellisessä jäsentiedotteessa kerroimme kansainvälisestä Nose Work- päivästä, jota vietetään 20.8.2018. Kaipaisimme vielä eri puolelta Suomea aktiivisten jäsenten apuja tapahtumien järjestämiseen. Ota siis rohkeasti yhteyttä Ari Hämäläiseen inwd@elisanet.fi, jos haluat olla mukana järjestämässä tapahtumaa alueellasi.

Muutos hajutestisääntöön

Hajutestisääntöihin on tehty muutos kohtaan 4.3 Hajutestin järjestäminen, joka astuu voimaaan 1.7.2018.

Uusi sääntökohta:  4.3.2. Etsittävään hajuun tutustuminen

Testin järjestäjä järjestää testiin osallistuville koirakoille mahdollisuuden tutustua etsittävään hajuun/hajuihin (jokaista kyseisessä testissä käytettävää hydrolaattia) ennen varsinaista testiä. Käytettävien hydrolaattien tulee olla samasta pullosta kuin etsintäalueella käytettävä hydrolaatti on. Yksi ohjaaja ja koira kerrallaan saavat tutustua hajuun, joka on samanlaisessa siirrännäisessä kuin testissä, ja sijoitettuna esim. lasipurkkiin tai pahvilaatikkoon.

Tuomarikoulutus

Tuomarikoulutus toteutuu syksyllä 2018. Koulutuksen kesto on kaksi viikonloppua, molempiin on osallistuttava täysipainoisesti läpäistäkseen koulutuksen. Koulutukset tullaan järjestämään 15-16.9 Uudellamaalla (paikka varmistuu myöhemmin) sekä 27-28.10 Oulun seudulla (paikka varmistuu myöhemmin). Ensimmäinen viikonloppu painottuu teoriaan ja toinen käytäntöön.  Koulutus valmistaa tuomaroimaan 1-luokan kokeita.

Haku ja osallistujien valinta:

Haku alkaa heti ja päättyy 22.7.  Valituille ilmoitetaan sunnuntaina 5.8.  Valinnat tekee puolueeton taho (ei hallitus eikä toimikunnat), nimiä ei anneta julki ennen valintojen varmistumista.  Haku tapahtuu alla olevan lomakkeen kautta:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexV-qXacVrwZpmJHlN8j9eRizlTjkJ1MlgTNZIk3PiHT2AeQ/viewform

Hakukriteerit:
  • Nose Work Finland ry:n jäsen.
  • Vähintään 18 -vuoden ikä.
  • Koulutusohjaaja 1 ja 2 koulutuksen läpikäynyt, tai omaa vastaavat taidot (esimerkiksi ammatillinen hajutyöskentelytausta).
  • Osallistunut (virallisten tai mölli) Nose Work kokeiden järjestelyihin.
  • Sitoutuneisuus ja käytettävyys Nose Work kokeiden tuomarointiin.
  • Valinnassa otetaan huomioon hakijan Nose Work harrastuksen laatu ja laajuus ja pituus, kilpailukokemus, koiranlukutaito, alueellinen tuomaritarve sekä muut tuomarin ominaisuuksiin liittyvät seikat.
  • Tuomarikokemus muista koiraurheilulajeista luetaan eduksi.
  • Osalle hakijoista saatetaan järjestää haastattelu ennen koulutukseen hyväksymistä.

Aurinkoisin kesäterveisin,

Nose Work Finland Ry:n hallitus

Post navigation