NWF kouluttaja:  Pilotti-koulutus alkaa elokuussa 2023

1.6.2023

NWF kouluttaja-koulutuksen materiaali valmistuu heinäkuulla, ja sen tarkastaa vielä sääntöasiantuntija. Tämän jälkeen materiaali testataan käytännön tasolla pitämällä ns. pilotti-koulutus. 
Pilotti-nimellä koulutus on, koska järjestävältä seuralta ja kouluttajalta halutaan palautetta ja mahdollisia kehitysehdotuksia sähköiseen koulutusmateriaaliin. Eikä järjestävälle seuralle vastaavasti tule kuluja koulututusmateriaalin käyttämisestä.

Pilotti käynnistyy aloitusluennolla 14.8. 23 klo 18-20 ja jatkuu 2kk mittaisella itsenäisellä opiskelulla, päättyen lähiviikonloppuun 7.-8.10. 

Aloitusluennolla esitellään koulutuksen sisältö ja opiskelumateriaali koulutukseen valituille. Opiskelumateriaali on kokonaisuus, joka muodostuu kolmesta osasta. Jokaisessa osiossa on testi, jolla opiskelija pääsee testaamaan oppimaansa. NWF koulutustoimikunta vastaa itsenäisen opiskelun aikana osallistujien kysymyksiin, materiaalin sisältöa ja käyttöä koskien.

Koulutukseen valitaan max 15 henkilöä. 
Hakuaika on 26.6.- 31.7.23 ja valituille ilmoitetaan valinnasta viimeistään 6.8.2023.

NWF antaa suosituksen valintakriteereistä, mutta koulutuksen järjestävä yhdistys päättää itse koulutukseen valittavat. Kouluttajana toimii NWF koulutusohjaajana pitkän kokemuksen hankkinut Heidi Pasanen, ja  koulutuksen järjestelyistä vastaa Heidin kotiseura Jokilaaksojen Nosework harrastajat Jonos ry. 


NWF kouluttaja -kurssin koulutuksen valintakriteerit (suositus): 

 • Oman tai lainakoiraa kouluttamisen kautta tullut lajituntemus
 • Henkilön tulee kokemuksen kautta tietää mitä kokeissa tapahtuu. 
  Tämä kokemus voi tulla kahta kautta. 
  1. Oma tai lainakoira on koevalmis KEK. Koirakko on käynyt vähintään kokeenomaisissa mölleissä tai kokeissa. Mölleissä käyminen pitää esittää tuomarilomakkeella tai muulla dokumentilla tuomarilta.
  2. Vaihtoehtoisesti henkilö on ollut kokeissa tai kokeenomaisissa mölleissä ajanottajana tai sihteerinä. 
 • Omaa kokemusta koirien ja ohjaajien koulutuksesta (myös muut lajit otetaan huomioon)
 • Kurssin järjestäjä määrittelee pitääkö hakijan olla järjestäjäyhdistyksen jäsen sekä muita mahdollisia lisäkriteerejä
 • Osallistujan pitää olla ennen koulutuksen alkua NWF:n jäsen. Näin henkilö saa NWF kouluttaja tittelin ja pääsee NWF kouluttajien listalle.  

Päivitetty 20.6.2023