Nosework osaajaksi kouluttautuminen

NWF koulutusohjaaja nimike muuttui NWF kouluttajaksi 1.4.2023

NWF kouluttaja:
Harrastaja voi käydä NWF kouluttajan koulutuksen, joita tarjoavat NWF jäsenyhdistykset käyttäen NWF:n tekemää koulutusmateriaalia. Koulutus ei ole Suomen kennelliiton nosework-toimihenkilöiden koulutusohjelma.

Koulutukseen valintakriteerit, joita NWF suosittelee käytettäväksi: 

- Oman tai lainakoiran kouluttamisen kautta tullut lajituntemus.

- Henkilön tulee tietää mitä kokeissa tapahtuu. Tämä kokemus voi tulla kahta kautta. Oma tai lainakoira on koevalmis KEK. Koirakko on käynyt vähintään kokeenomaisissa mölleissä tai kokeissa. Mölleissä käyminen pitää esittää tuomarilomakkeella tai muulla dokumentilla tuomarilta. Vaihtoehtoisesti henkilö on ollut kokeissa tai kokeenomaisissa mölleissä ajanottajana tai sihteerinä. 

- Omaa kokemusta koirien ja ohjaajien koulutuksesta (myös muut lajit otetaan huomioon).

- Kurssin järjestäjä määrittelee pitääkö hakijan olla järjestäjäyhdistyksen jäsen sekä muita mahdollisia lisäkriteerejä.

- Osallistujan pitää olla ennen koulutuksen alkua NWF:n jäsen. Näin henkilö saa NWF kouluttaja tittelin ja pääsee NWF kouluttajien listalle.  

- Henkilö on kunnioittava toisia ihmisiä ja kaikkia koiria kohteen niin kasvotusten, kirjallisesti kuin sosiaalisessa mediassakin.

TAI

Kouluttajan kokemusta muualta hankkinut kouluttaja voi halutessaan validoitua NWF kouluttajaksi osoittamalla koulutuksensa ja kokemuksensa validointiprosessissa.


NWF valmentaja:
NWF kouluttaja (tai muualla kouluttautunut), tai ennen vuotta 2020 valmistunut NWF koulutusohjaaja voi kokemusta hankittuaan validoitua NWF valmentajaksi osoittamalla koulutuksensa ja kokemuksensa. Validoitunut valmentaja voi kouluttaa uusia NWF kouluttajia.


Nosework ylituomarit ja vastaavat koetoimitsijat kouluttaa Suomen kennelliitto.


Päivitetty 26.3.2024