NWF kouluttaja: 
Pilotti-koulutus 2023

NWF kouluttaja-koulutuksen materiaali valmistui elokuun alkuun 2023, ja sen tarkasti sääntöasiantuntija.  Tämän jälkeen materiaali testattiin käytännön tasolla pitämällä  pilotti-koulutus. 

Pilotti käynnistyi aloitusluennolla 14.8. 23 klo 18-20 ja jatkui 2kk mittaisella itsenäisellä opiskelulla. Itsenäinen opiskelu päättyi lähiviikonloppyyn 7.-8.10.  Loppuvuoden ajan kurssilaiset tekivät käytännön harjoituksia (etätehtäviä) ja palauttivat niistä tehnyt videoinnit 31.12.2023.

Aloitusluennolla esiteltiin koulutuksen sisältö ja opiskelumateriaali koulutukseen valituille. Opiskelumateriaali on kokonaisuus, joka muodostuu kolmesta osasta. Jokaisessa osiossa on testi, jolla opiskelija pääsee testaamaan oppimaansa. NWF koulutustoimikunta vastasi itsenäisen opiskelun aikana osallistujien kysymyksiin, materiaalin sisältöa ja käyttöä koskien.

Koulutukseen valittiin 25 henkilöä. 
Hakuaika oli 26.6.- 31.7.23 ja valituille ilmoitettiin valinnasta 6.8.2023.

NWF antoi suosituksen valintakriteereistä, mutta koulutuksen järjestävä yhdistys päätti itse koulutukseen valittavat. Lähiviikonlopun kouluttajana toimi nosework kouluttajina pitkän kokemuksen hankkineet Heidi Pasanen ja Noora Heikkinen, ja  koulutuksen järjestelyistä vastasi Jokilaaksojen Nosework harrastajat Jonos ry. 

Pilotti-kurssi antoi NWF:lle tietoa siitä miten kehittää kurssia eteenpäin. Materiaaliin tehtävien parannusten jälkeen seuraavat NWF kouluttaja-kurssit nähtäneen vuoden 2024 loppupuolella.


NWF kouluttaja -kurssin koulutuksen valintakriteerit (suositus): 

 • Oman tai lainakoiraa kouluttamisen kautta tullut lajituntemus
 • Henkilön tulee kokemuksen kautta tietää mitä kokeissa tapahtuu. 
  Tämä kokemus voi tulla kahta kautta. 
  1. Oma tai lainakoira on koevalmis KEK. Koirakko on käynyt vähintään kokeenomaisissa mölleissä tai kokeissa. Mölleissä käyminen pitää esittää tuomarilomakkeella tai muulla dokumentilla tuomarilta.
  2. Vaihtoehtoisesti henkilö on ollut kokeissa tai kokeenomaisissa mölleissä ajanottajana tai sihteerinä. 
 • Omaa kokemusta koirien ja ohjaajien koulutuksesta (myös muut lajit otetaan huomioon)
 • Kurssin järjestäjä määrittelee pitääkö hakijan olla järjestäjäyhdistyksen jäsen sekä muita mahdollisia lisäkriteerejä
 • Osallistujan pitää olla ennen koulutuksen alkua NWF:n jäsen. Näin henkilö saa NWF kouluttaja tittelin ja pääsee NWF kouluttajien listalle.  

Päivitetty 12.3.2024